Creació i Tecnologia

Des de l’antiguitat, molts artistes han fet servir els últims avenços científics per crear les seves obres, i alguns científics han fet servir l’art com a font d’inspiració. Avui en dia, aquestes dues facetes de l’home convergeixen més que mai.
En aquests tallers gratuïts volem fer servir la ciència i la tecnologia per a la creació artística.

Tallers gratuïts: Inscripcions per mail a info@raconet.cat

NOVES INTERFÍCIES PER A INSTRUMENTS ELECTRÒNICS · Dissabte 21 d’octubre, de 10 a 14 h

Taller d’arduino on es discutiran noves maneres de crear instruments electrònics amb sensors i noves tecnologies. Introduint la nova pintura conductiva transformarem qualsevol superfície en una interfície de creació musical amb la plataforma arduino i l’ordinador amb un prototip preparat per al taller (tactilduino).

A càrrec de Sebastian Jara, artista audiovisual.
Requisits: no és necessari cap material ni cap coneixement previ.

ATARI PUNK CONSOLE · Dissabte 18 de novembre, de 10 a 14 h

La consola Atari Punk és un circuit simple, ideal com a primer projecte per entrar dins del món del DIY (fes-ho tu mateix) sonor. Però no us deixeu enganyar per la seva senzillesa, el resultat és un circuit altament sorollós amb el qual experimentar llargues hores, fent vibrar neurones i pot ser fins i tot molestar algun veí.
En el procés de construcció aprendrem conceptes bàsics d’electrònica com llegir un esquema, muntar una protoboard i soldar components en una plaqueta.

A càrrec d’Albert Tarrats i Santiago Doljanin, artistes audiovisuals.
Requisits: no calen coneixements previs, tan sols portar una caixa on contenir la vostra Atari Punk i 10€ en components electrònics.

IMPRESSIÓ 3D PER LA CREACIÓ ARTÍSTICA · Dissabte 16 de desembre, de 10 a 14 hores

Coneixerem el concepte Do It Yourself, aprenent que és una impressora 3D, com funciona, i per a què la podem fer servir. El taller es centrarà en aspectes avançats de la impressió 3D per FFM (filament de plàstic calent) i aprendrem trucs i possibilitats al voltant d’aquesta tecnologia, orientats en creacions artístiques.

A càrrec de Tangencial.