Nadal Tecnològic

Durant la primera setmana de gener es durà a terme al Centre Cívic Guinardó uns tallers d’ambientació tecnològica. Aquests tallers estaran enfocats en la difusió i l’assimilació dels nous tipus de tecnologies que estan emergint actualment, amb l’objectiu que els assistents puguin adquirir les capacitats necessàries per tractar amb aquesta tecnologia, d’una forma amena i dins d’un marc lúdic.

Objectius:

  • Aprenentatge bàsic de les capacitats relacionades amb les noves tecnologies (lògica de programació, metodologies de creació, etc…).
  • En acabar les sessions que els assistents no marxin amb la percepció que la tecnologia és alguna cosa complexa o avorrida. S’intentarà que rebin una injecció de motivació i de curiositat.

Edats: 8 a 12 anys
Horari: 9.30 a 13.30
Preu: 42,60€ amb IVA
Inscripcions: per Internet o a la recepció del Centre Cívic Guinardó

Programació:

Robòtica bàsica. Dimarts 2 gener

Es realitzaran dues activitats relacionades per aprendre el que és un robot i el seu funcionament mecànic bàsic. Aquestes activitats seran la creació d’un Drawbot i posteriorment la creació d’un Trashbot (robot fet amb material reciclat). Amb aquestes dues activitats es completa l’aprenentatge dels conceptes mecànics (Drawbot) i els elèctrics (Trashbot).

Creació de videojocs. Dimecres 3 gener

Aquest segon dia estarà dedicat a la creació de videojocs. S’utilitzarà la plataforma creada per la iniciativa Scratch per facilitar l’aprenentatge de la lògica de programació i fer-ho de forma atractiva i amena.

Disseny 3D per a Minecraft. Dijous 4 gener

Durant el tercer dia s’ensenyarà la plataforma anomenada Tinkercad. Aquesta plataforma està pensada per a l’aprenentatge fàcil del disseny en 3D i inclou un petit apartat per poder afegir els models creats pels usuaris en el joc anomenat Minecraft.

Iniciació a la impressió 3D. Divendres 5 gener

En el quart dia es mostrarà una impressora 3D portàtil i s’ensenyarà com funciona i perquè serveix. Tambien s’explicarà com dissenyar en 3D per imprimir posteriorment. S’intentarà que durant la sessió es puguin imprimir un parell dels objectes dissenyats la sessió anterior.

INSCRIPCIONS