Tallers

Aquests son els tallers d’aquest Hivern 2018. Us podeu inscriure en aquesta web o a la recepció del Centre Cívic Guinardó.

 

TALLERS D’INFORMÀTICA I COMUNITAT DIGITAL

Aprèn a crear revistes, butlletins i publicacions online

Dimarts de 18.30 a 21.30
27 de febrer de 2018
Preu: 10,53 € (IVA inclòs)

T’agradaria dirigir la teva pròpia revista, compartir un butlletí o dissenyar qualsevol tipus de publicació? Amb aquest taller aprendrem a utilitzar eines senzilles que permeten crear i compartir aquest tipus de contingut. Programa: – Plataformes per a la creació de publicacions. – Formats de revistes. – Difusió de continguts digitals. Requisits: No és necessari tenir coneixements previs.

 

Com autoeditar el meu llibre?

Dimarts de 18.30 a 21.30
6 de febrer de 2018
Preu: 10,53 € (IVA inclòs)

T’agrada escriure? Tens a casa algun material que t’agradaria veure imprès en format llibre? Per què no t’animes a autoeditar-lo? Amb només unes hores el teu manuscrit pot sortir del fons del calaix i estar disponible a la venda. Programa: – Plataforma d’autoedició – Formats – Passos a seguir a l’hora de publicar un llibre – Promoció d’obres autoeditades Requisits: No és necessari tenir coneixements previs.

 

Com portar tràfic a una web

Dimarts de 18.30 a 21.30
20 de febrer de 2018
Preu: 10,53 € (IVA inclòs)

Tens una web amb molt poques visites? Vols aprendre a portar més tràfic a la teva pàgina? Hi ha moltes formes de fer-ho! En funció de cada cas, haurem de dissenyar un pla a mida en el que tenir en compte factors com el posicionament per buscadors, l’estratègia de xarxes socials, la publicitat digital i una àmplia bateria d’actuacions i recursos digitals. Programa: – SEO – SEM – Display – Publicitat digital – Xarxes socials Requisits: No és necessari tenir coneixements previs.

 

Creació d’una web des de zero

Dimarts de 18.30 a 21.30
13 de febrer de 2018
Preu: 10,53 € (IVA inclòs)

Actualment disposem d’eines que ens permeten crear una pàgina web sense tenir coneixements tècnics, utilitzant plantilles i arrossegant continguts. En aquest taller repassarem les principals opcions disponibles i ens centrarem en una (Wix) per començat a crear la nostra primera pàgina web. Programa: – Eines per a la creació de webs – La plataforma Wix Requisits: No és necessari tenir coneixements previs.

 

Excel: aprofundeix a les fulles de càlcul

Dilluns de 20.30 a 22
Del 12 de Febrer de 2018 al 12 de Març de 2018
Preu: 26,32 € (IVA inclòs)

Una vegada tenim més o menys dominat l’entorn de les fulles de càlcul, arriba el moment de treure’n el màxim profit, gràcies a les potents eines que tenen incorporades. Gràcies a unes poques funcions podem fer fulles de càlcul molt més potents i versàtils. Programa Repas general a les fulles de càcul. Càlculs i funcions simples. Funcions anidades. Funcions condicionals. Funcions de cerca Taules dinàmiques Requisits Coneixements bàsics d’Excel (o haver fet el taller d’iniciació d’Excel).

 

Excel: inicia’t a les fulles de càlcul

Dilluns de 20.30 a 22
Del 8 de gener al 5 de febrer de 2018
Preu: 26,32 € (IVA inclòs)

Un taller per iniciar-se, de forma senzilla i amena, als fulls de càlcul, concretament a Microsoft Excel. Un full de càlcul és un programa informàtic que permet manipular dades numèriques i alfanumèriques disposades en forma de taules. Normalment és possible realitzar càlculs complexos amb fórmules i funcions,i a partir d’aquestes dibuixar tot tipus de gràfics. Programa • Conceptes generals • Operacions amb documents. • Format de caràcters. Opcions de copiar i tallar • Cel·les i rangs. • Fent càlculs: sumar, restar, multiplicar… • Introduint funcions • Fer gràfics. Requisits Mínims coneixements informàtics (Windows).

 

Informàtica: aprèn a fer servir el teu ordinador

GRUP MATÍ
Dilluns de 10.30 a 12.00
Del 8 de Gener de 2018 al 12 de Març de 2018
Preu: 52,64 € (IVA inclòs)

GRUP TARDA
Dimecres de 18.45 a 20.15
Del 10 de Gener de 2018 al 14 de Març de 2018
Preu: 52,64 € (IVA inclòs)

Un taller per iniciar-se, de forma senzilla i amena, al món de la informàtica, tot començant de zero. Aprendrem la terminologia més imprescindible, entendrem el funcionament bàsic d’un ordinador i del seu sistema operatiu, i coneixerem els tipus de programes amb que realitzem les tasques més usuals. Programa: – Conceptes generals. (que és un ordinador, software i hardware….) – Sistemes Operatius. Inici amb Windows. – Perifèrics imprescindibles: com funcionen el teclat i el ratolí. – L’entorn de treball. L’escriptori i les finestres. – Gestió de la informació: conceptes i tasques clau (arxius i carpetes: tipus i funcions, mesures d’emmagatzematge, localització per directoris, moure, crear i eliminar…) – Entendre el concepte “programa”: un passeig per aplicacions diverses. Requisits: No és necessari tenir coneixements previs.

 

Internet: navega per la xarxa

GRUP MATÍ
Dimecres de 10.30 a 12.00
Del 10 de Gener de 2018 al 14 de Març de 2018
Preu: 52,64 € (IVA inclòs)

GRUP TARDA
Dilluns de 18.45 a 20.15
Del 8 de Gener de 2018 al 12 de Març de 2018
Preu: 52,64 € (IVA inclòs)

Un taller adreçat a usuaris que s’han endinsat fa poc en el món de la informàtica però tenen ja una pràctica mínima sobre tasques elementals del sistema (ordenació de la informació amb arxius i carpetes) i volen continuar el seu camí acostant-se a les principals vies de comunicació que ens ofereix la xarxa d’Internet (navegar per webs, cercar informació i gestionar un correu electrònic). Programa: – Entendre el servei web: continguts i aplicacions, estructura i capacitat d ’interacció. – Navegar: funcions principals de qualsevol programa. – Trobar allò que ens interessa: cerques per conceptes clau. – Comunicar-nos per correu: creació i gestió d’una bústia. – Internet, molt més que un joc: exemples d’utilitat a la xarxa (tràmits i compres, mapes i serveis de transport…). Requisits: Cal tenir uns mínims coneixements informàtics (Windows).

 

Robòtica i programació per a joves

Divendres de 17.30 a 19.00
Del 12 de Gener de 2018 al 16 de Març de 2018
Preu: 39,93 € (IVA inclòs)

Aquest taller per a joves de 12 a 16 anys, esta dissenyat en la difusió dels coneixements de robòtica i programació tot englobat en la filosofia STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Maths) on s’intenta ensenyar conceptes de cada disciplina mitjançant la robòtica i la programació. També es treballarà amb la metodologia PBL (Project Based Learning) on el qual els propis alumnes decidiran quins projectes volen fer, i el professor estarà en el paper de mentor per ajudar-los. Objectius • Aprendre a programar plaques electròniques (Arduino, BQ Zum, eBotics) amb llenguatge de blocs (Bitbloq) o en codi d’Arduino (C simplificat). • Introduir-se al mon maker mitjançant el PBL. • Desenvolupar projectes propis. • Si es desitja anar a competicions lliures de robòtica. • Aprendre disseny 3D per aprendre a fer servir les impressores 3D. Requisits Moltes ganes d’aprendre. (No cal material ni coneixements previs).

 

 

Smartphones des de zero

Dijous de 10.30 a 12
Del 11 de Gener de 2018 al 15 de Març de 2018
Preu: 52,64 € (IVA inclòs)

Tens un iPhone o un Android i no t’aclareixes? La idea d’aquest taller és aprendre no només a fer servir el teu smartphone, sinó qualsevol telèfon que tinguis a partir d’ara. Ens centrarem en conceptes bàsics i comuns a tots els telèfons, a la vegada que anem descobrint les principals aplicacions del mercat. Programa: Els conceptes bàsics: Què és un smartphone?, Característiques bàsiques dels diferents sistemes operatius, connectivitat: Bluetooth, Wi-Fi, 3G, GPS…, sincronització i còpies de seguretat Aprèn a configurar el teu dispositiu: gestió dels contactes, Configuració del correu electrònic, Coneix bé el teu menú de configuració, Calendari, alarmes i alertes, Trucs per estalviar bateria Tot un món d’aplicacions al nostre abast: Què és una aplicació?, Tipus d’aplicacions: gratuïtes, de pagament, Com buscar i descarregar aplicacions, Com esborrar una aplicació, Com mantenir les aplicacions actualitzades Aplicacions destacades: Comunicacions, Mapes i geolocalització, Xarxes socials, Productivitat Requisits: Es recomana portar el teu smartphone.

 

Smartphones, un pas més

Dijous de 12.15 a 13.45
DDel 11 de Gener de 2018 al 15 de Març de 2018
Preu: 52,64 € (IVA inclòs)

Als mercats d’aplicacions (Play Store i App Store) hi ha centenars de milers d’aplicacions disponibles, però… quines són les millors? Quines són realment útils? En aquest taller descobrirem i aprendrem a fer servir les apps que no poden faltar en qualsevol mòbil/tauleta, classificades per temes: comunicació, informació, viatges, retoc fotogràfic, guardar i compartir documents… Programa: En aquest taller descobrirem i aprendrem a fer servir les apps que no poden faltar en qualsevol mòbil/tauleta, classificades per temes: comunicació, informació, viatges, retoc fotogràfic, guardar i compartir documents… Requisits: Per fer aquest taller cal saber com funciona el nostre dispositiu i com es descarreguen apps.

 

 

TALLERS AUDIOVISUALS I FOTOGRAFIA

Aprèn a fer servir la teva càmera de fotos

Dimarts de 10.30 a 12.00
Del 9 de Gener de 2018 al 13 de Març de 2018
Preu: 52,64 € (IVA inclòs)

Taller d’iniciació a la fotogràfia dirigit a aquelles persones que volen saber com funciona el menú de la seva càmera fotogràfica, els diferents tipus d’escena, les opcions de macrofotografia, etc. A més, es tractarà sobre la composició fotografica per tal d’entrenar la mirada, i es realitzaran sortides on posar en pràctica les tècniques i enquadraments més interessants. Programa: – Descripció i comprensió del menú de la nostra càmera – Diferències i utilitats dels menús d’escena – Sensibilitat ISO i balanç de blancs – Composició fotogràfica (La regla dels terços, Teoria de la mirada, Composició basada en figures geomètriques, Línies d’horitzó, Color i composició Requisits: No es requereixen coneixements previs. Només es necessita disposar d’un dispositiu que permeti capturar imatges, com ara una càmera compacta, un telèfon mòbil o una tauleta.

 

Creació d’un Fotollibre

Dissabte de 10:00 a 14:00
27 de gener de 2018
Preu: 14,04 € (IVA inclòs)

Professors: Daniela Pafundi i Julia Molins. En aquest taller explorarem algunes de les diferents estratègies que existeixen per estructurar un treball fotogràfic, depenent de les tècniques i narratives utilitzades, prenent com a base de presentació el Fotollibre. Aportarem idees i eines per poder construir un Fotollibre de forma casolana però polida. Encara que explicarem una mica de teoria, el taller serà fonamentalment pràctic, a través d’exercicis i per descomptat, amb la creació d’un Fotollibre personal a partir del material portat. Programa: – Què és un Fotollibre? Concepte i tipus. – Teoria i pràctica de narrativa i intervenció fotogràfica per poder crear el Fotollibre. – Diferents possibilitats de donar forma al nostre treball. Com vam crear la història/projecto? Concepte, text, ordre narratiu, materials i tècniques a utilitzar. – Construcció del Fotollibre. Requisits: No es requereixen coneixements tècnics de fotografia. És necessari portar entre deu i quinze còpies de fotografies/treballs fotogràfics (grandària màxima 10 x 15 cm.), que tinguin algun tipus de relació entre elles; exemple: un viatge, paisatges, retrats, etc. Demanem còpies, perquè les imatges es podran manipular, tallar o intervenir. Aquest taller té un suplement de 10€ en concepte de material.

 

Fotografia Estenopeica

Dissabte de 10.00 a 14.00
13 de gener de 2018
Preu: 14,04 € (IVA inclòs)

Professors: Daniela Pafundi i Julia Molins. En aquest taller construirem les nostres pròpies càmera fotogràfiques de forma totalment casolana, amb llaunes d’alumini; així podrem veure en la pràctica com funciona una cambra obscura, i la possibilitat que existeix de fotografiar amb ella. Finalitzarem el taller revelant les fotografies amb els materials d’un laboratori fotogràfic. Programa: – Què és i com es construeix la imatge? Cambra obscura. Teoria i exemples de càmeres fotogràfiques. – Creació de la nostra “càmera alternativa”. – Sortir a fotografiar. – Obtenció de la imatge mitjançant l’aplicació dels tres processos: revelat, atur i fixador. Requisits: No fa falta tenir coneixements previs de fotografia. Aquest taller té un suplement de 10€ en concepte de material.

 

Introducció a la narrativa visual

Dissabte de 10:00 a 14:00
3 de Març de 2018
Preu: 14,04 € (IVA inclòs)

Descripció: En fotografia és important controlar la part tècnica de la càmera i ser hàbil a l’hora d’utilitzar-la, però necessitarem dominar altres aspectes fonamentals en la comunicació visual. En aquest taller parlarem de la composició i els elements formals que composen una imatge, l’organització de l’espai i el temps, i les diferències segons el tipus de fotografia que practiquem. L’objectiu serà identificar els elements que composen les nostres imatges, entendre l’equilibri i com podem aconseguir el nostre propòsit. Programa: – Elements formals que composen una imatge. – L’enquadrament: Format, angles i altres elements escalars i morfològics. – Regles compositives. – Intencionalitat i estil. – Revisió de fotografies. – Pràctica fotogràfica. Requisits: – Es recomana que cada assistent porte algunes fotografies en un pendrive per comentar-les a classe (entre 10 i 15 imatges). – Càmera fotogràfica per acabar la sessió aplicant els coneixements en l’exterior.

 

Lightroom: Organitza les teves fotos

Dissabte de 10 a 14
20 de gener de 2018
Preu: 14,04 € (IVA inclòs)

En poc temps podem arribar a fer moltes fotos. Tenir-les ordenades i catalogades ens ajuda a consultar-les de manera molt ràpida i a estalviar molt de temps. Començarem coneixent el programa des de zero, i tot practicant, aprendrem com funciona i a treure profit del seu potencial per tal d’organitzar les nostres fotografies, i mai més perdre-les de vista o duplicar imatges. Aquest taller està destinat a tots aquells que treballen amb fotografies i volen accelerar la gestió dels arxius i la visualització de les seves fotos. Programa: – Presentació del programa Lightroom: entendre el seu funcionament i conèixer les parts que el componen. – Importació de fotografies. Com incorporar-les al catàleg i en quin ordre. – Com etiquetar i classificar les fotografies de diferents maneres. – Creació de col·leccions i treball amb elles. – Exportació de les fotografies. Requisits: No es necessiten coneixements previs.

 

Lightroom: Retoca les teves fotos

Dissabte de 10 a 14
3 de febrer de 2018
Preu: 14,04 € (IVA inclòs)

Gairebé totes les fotografies que fem millorarien amb uns petits retocs. Lightroom té un mòdul de revelat molt potent i fàcil d’utilitzar, amb el que podrem retocar les nostres fotos de manera ràpida i sempre reversible. A més de les eines de retoc, utilitzarem altres aplicacions del programa per a treballar de pressa i estalviar temps. Programa: – Presentació del mòdul. – Teoria i pràctica de totes les eines de retoc del mòdul de revelat. – Com desfer els canvis i comparar una fotografia retocada amb l’original. – Aprendre a treballar més ràpid i compartir revelats. – Com combinar el retoc amb altres programes d’edició, com ara Photoshop. – Exportació de les fotografies. Requisits: Saber importar fotografies a Lightroom.

 

 

Retoc fotogràfic

Divendres de 10.30 a 12.30
Del 12 de Gener de 2018 al 16 de Març de 2018
Preu: 70,18 € (IVA inclòs)

T’agradaria donar ordre a la galeria fotogràfica que tens guardada en el teu ordinador i organitzar de forma categoritzada les teves fotografies a partir d’ara? El teu ordinador deixés de ser un caos!!!
En la primera part del taller organitzarem les nostres galeries fotogràfiques personals en Lightroom, descrivint a poc a poc les opcions de classificació del programa i treballant de forma professional amb el revelats digitals d’arxius RAW per treure el màxim partit de les teves fotografies.
Una vegada compresa la base passarem a fer els retocs finals de la nostra imatge amb Photoshop, partint des de 0, aprendrem el funcionament bàsic del programa i les principals eines per aconseguir un resultat excepcional i aportar valor a partir d’aquest
moment al teu treball.

 

Treu profit a la teva càmera Rèflex

Dimarts de 12.15 a 13.45
Del 9 de Gener de 2018 al 13 de Març de 2018
Preu: 52,64 € (IVA inclòs)

Taller dissenyat per tal d’adquirir coneixements bàsics sobre la fotografia en mode manual, la relació de velocitat, el diafragma o l’ISO. Pensat per descobrir infinites possibilitats que permet una càmera rèflex, i per familiaritzar-se amb termes com exposició equivalent, fotòmetre o profunditat de camp, durant aquest taller es realitzaran sortides on poder aplicar de manera pràctica els coneixements adquirits a les sessions teòriques. Programa: – Comprensió del menú de la nostra càmera – El fotòmetre – El diafragma – La velocitat – ISO – Balanços de blancs manuals – Els objectius – Formats fotogràfics – Revelat digital – Composició fotogràfica Requisits: No es requereixen coneixements previs. Només es necessita disposar d’una càmera rèflex i moltes ganes d’aprendre.