Tallers

Aquests son els tallers d’aquesta Tardor 2017. Us podeu inscriure en aquesta web o a la recepció del Centre Cívic Guinardó.

 

TALLERS D’INFORMÀTICA I COMUNITAT DIGITAL

Aprèn a crear continguts visuals

Dimarts de 18.30 a 21.30
28 de Novembre de 2017
Preu: 10,53 € (IVA inclòs)

En aquest taller aprendrem a fer gifs animats, imatges interactives i tot tipus de recursos visuals, utilitzant eines gratuïtes que ens permetran crear continguts impactants. A més, veurem exemples de com entitats i empreses de tot el món integren aquests continguts frescos i dinàmics. Programa: – Eines web 2.0 per a generar continguts. – La viralitat a la xarxa. Requisits: No és necessari tenir coneixements previs.

 

Aprèn a crear revistes, butlletins i publicacions online

Dimarts de 18.30 a 21.30
12 de Desembre de 2017
Preu: 10,53 € (IVA inclòs)

T’agradaria dirigir la teva pròpia revista, compartir un butlletí o dissenyar qualsevol tipus de publicació? Amb aquest taller aprendrem a utilitzar eines senzilles que permeten crear i compartir aquest tipus de contingut. Programa: – Plataformes per a la creació de publicacions. – Formats de revistes. – Difusió de continguts digitals. Requisits: No és necessari tenir coneixements previs.

 

Com autoeditar el meu llibre?

Dimarts de 18.30 a 21.30
10 d’Octubre de 2017
Preu: 10,53 € (IVA inclòs)

T’agrada escriure? Tens a casa algun material que t’agradaria veure imprès en format llibre? Per què no t’animes a autoeditar-lo? Amb només unes hores el teu manuscrit pot sortir del fons del calaix i estar disponible a la venda. Programa: – Plataforma d’autoedició – Formats – Passos a seguir a l’hora de publicar un llibre – Promoció d’obres autoeditades Requisits: No és necessari tenir coneixements previs.

 

Com portar tràfic a una web

Dimarts de 18.30 a 21.30
21 de Novembre de 2017
Preu: 10,53 € (IVA inclòs)

Tens una web amb molt poques visites? Vols aprendre a portar més tràfic a la teva pàgina? Hi ha moltes formes de fer-ho! En funció de cada cas, haurem de dissenyar un pla a mida en el que tenir en compte factors com el posicionament per buscadors, l’estratègia de xarxes socials, la publicitat digital i una àmplia bateria d’actuacions i recursos digitals. Programa: – SEO – SEM – Display – Publicitat digital – Xarxes socials Requisits: No és necessari tenir coneixements previs.

 

Creació d’una web des de zero

Dimarts de 18.30 a 21.30
24 d’Octubre de 2017
Preu: 10,53 € (IVA inclòs)

Actualment disposem d’eines que ens permeten crear una pàgina web sense tenir coneixements tècnics, utilitzant plantilles i arrossegant continguts. En aquest taller repassarem les principals opcions disponibles i ens centrarem en una (Wix) per començat a crear la nostra primera pàgina web. Programa: – Eines per a la creació de webs – La plataforma Wix Requisits: No és necessari tenir coneixements previs.

 

Excel: aprofundeix a les fulles de càlcul

Dilluns de 20.30 a 22
Del 6 de Novembre de 2017 al 4 de Desembre de 2017
Preu: 26,32 € (IVA inclòs)

Una vegada tenim més o menys dominat l’entorn de les fulles de càlcul, arriba el moment de treure’n el màxim profit, gràcies a les potents eines que tenen incorporades. Gràcies a unes poques funcions podem fer fulles de càlcul molt més potents i versàtils. Programa Repas general a les fulles de càcul. Càlculs i funcions simples. Funcions anidades. Funcions condicionals. Funcions de cerca Taules dinàmiques Requisits Coneixements bàsics d’Excel (o haver fet el taller d’iniciació d’Excel).

 

Excel: inicia’t a les fulles de càlcul

Dilluns de 20.30 a 22
Del 2 d’Octubre de 2017 al 30 d’Octubre de 2017
Preu: 26,32 € (IVA inclòs)

Un taller per iniciar-se, de forma senzilla i amena, als fulls de càlcul, concretament a Microsoft Excel. Un full de càlcul és un programa informàtic que permet manipular dades numèriques i alfanumèriques disposades en forma de taules. Normalment és possible realitzar càlculs complexos amb fórmules i funcions,i a partir d’aquestes dibuixar tot tipus de gràfics. Programa • Conceptes generals • Operacions amb documents. • Format de caràcters. Opcions de copiar i tallar • Cel·les i rangs. • Fent càlculs: sumar, restar, multiplicar… • Introduint funcions • Fer gràfics. Requisits Mínims coneixements informàtics (Windows).

 

Informàtica: aprèn a fer servir el teu ordinador

Dilluns de 10.30 a 12.00
Del 2 d’Octubre de 2017 al 4 de Desembre de 2017
Preu: 52,64 € (IVA inclòs)

Un taller per iniciar-se, de forma senzilla i amena, al món de la informàtica, tot començant de zero. Aprendrem la terminologia més imprescindible, entendrem el funcionament bàsic d’un ordinador i del seu sistema operatiu, i coneixerem els tipus de programes amb que realitzem les tasques més usuals. Programa: – Conceptes generals. (que és un ordinador, software i hardware….) – Sistemes Operatius. Inici amb Windows. – Perifèrics imprescindibles: com funcionen el teclat i el ratolí. – L’entorn de treball. L’escriptori i les finestres. – Gestió de la informació: conceptes i tasques clau (arxius i carpetes: tipus i funcions, mesures d’emmagatzematge, localització per directoris, moure, crear i eliminar…) – Entendre el concepte “programa”: un passeig per aplicacions diverses. Requisits: No és necessari tenir coneixements previs.

 

Internet: navega per la xarxa

Dimecres de 10.30 a 12
Del 4 d’Octubre de 2017 al 20 de Desembre de 2017
Preu: 52,64 € (IVA inclòs)

Un taller adreçat a usuaris que s’han endinsat fa poc en el món de la informàtica però tenen ja una pràctica mínima sobre tasques elementals del sistema (ordenació de la informació amb arxius i carpetes) i volen continuar el seu camí acostant-se a les principals vies de comunicació que ens ofereix la xarxa d’Internet (navegar per webs, cercar informació i gestionar un correu electrònic). Programa: – Entendre el servei web: continguts i aplicacions, estructura i capacitat d ’interacció. – Navegar: funcions principals de qualsevol programa. – Trobar allò que ens interessa: cerques per conceptes clau. – Comunicar-nos per correu: creació i gestió d’una bústia. – Internet, molt més que un joc: exemples d’utilitat a la xarxa (tràmits i compres, mapes i serveis de transport…). Requisits: Cal tenir uns mínims coneixements informàtics (Windows).

 

Photoshop: crea i edita imatges

Dimecres de 20.30 a 22
Del 4 d’Octubre de 2017 al 20 de Desembre de 2017
Preu: 52,64 € (IVA inclòs)

En aquest taller aprendrem a retocar fotografies amb Photoshop per tal de millorar la seva qualitat i aconseguir l’efecte que desitgem. Treballarem amb les diferents eines i filtres que ens permeten ajustar o modificar les fotografies per millorar-les o adaptar-les a les nostres necessitats i gustos. Programa – Introducció. – Retalla o reenquadrar una fotografia. – Clona o esborra elements. – Utilització del panell d’Història. – Aplicació d’ajustos de retoc. – Com fer seleccions i modificar-les. – Les capes – Text – Traçats i formes – Filtres – Màscares – Adapta la mida i la resolució d’una imatge per a imprimir o enviar. Requisits: No es requereixen coneixements previs.

 

Premiere: crea i edita vídeos

Dimecres de 18.45 a 20.15
Del 4 d’Octubre de 2017 al 20 de Desembre de 2017
Preu: 52,64 € (IVA inclòs)

Ets tot un filmmaker que grava moments especials, detalls que només tu entens, elements de la realitat que t’envolta… però que un cop gravats no saps què fer amb ells i simplement els acabes guardant? Si és així, aquest és el teu taller! Atreveix-te a reprendre o a començar la teva història audiovisual. Aprèn el funcionament bàsic d’aquest programa i les seves eines perquè puguis editar els teus vídeos a casa. Programa Aprendrem llenguatge i muntatge audiovisual, la importància del so, filtres creatius, transicions, composició, formats de sortida, etc. Tot el necessari perquè t’endinsis en aquest terreny creatiu i donis als teus vídeos un toc únic, personal i professional. Requisits No és necessari tenir coneixements previs.

 

Smartphones des de zero

Dijous de 10.30 a 12
Del 5 d’Octubre de 2017 al 14 de Desembre de 2017
Preu: 52,64 € (IVA inclòs)

Tens un iPhone o un Android i no t’aclareixes? La idea d’aquest taller és aprendre no només a fer servir el teu smartphone, sinó qualsevol telèfon que tinguis a partir d’ara. Ens centrarem en conceptes bàsics i comuns a tots els telèfons, a la vegada que anem descobrint les principals aplicacions del mercat. Programa: Els conceptes bàsics: Què és un smartphone?, Característiques bàsiques dels diferents sistemes operatius, connectivitat: Bluetooth, Wi-Fi, 3G, GPS…, sincronització i còpies de seguretat Aprèn a configurar el teu dispositiu: gestió dels contactes, Configuració del correu electrònic, Coneix bé el teu menú de configuració, Calendari, alarmes i alertes, Trucs per estalviar bateria Tot un món d’aplicacions al nostre abast: Què és una aplicació?, Tipus d’aplicacions: gratuïtes, de pagament, Com buscar i descarregar aplicacions, Com esborrar una aplicació, Com mantenir les aplicacions actualitzades Aplicacions destacades: Comunicacions, Mapes i geolocalització, Xarxes socials, Productivitat Requisits: Es recomana portar el teu smartphone.

 

Smartphones, un pas més Grup Matí

Dijous de 12.15 a 13.45
Del 5 d’Octubre de 2017 al 14 de Desembre de 2017
Preu: 52,64 € (IVA inclòs)

Als mercats d’aplicacions (Play Store i App Store) hi ha centenars de milers d’aplicacions disponibles, però… quines són les millors? Quines són realment útils? En aquest taller descobrirem i aprendrem a fer servir les apps que no poden faltar en qualsevol mòbil/tauleta, classificades per temes: comunicació, informació, viatges, retoc fotogràfic, guardar i compartir documents… Programa: En aquest taller descobrirem i aprendrem a fer servir les apps que no poden faltar en qualsevol mòbil/tauleta, classificades per temes: comunicació, informació, viatges, retoc fotogràfic, guardar i compartir documents… Requisits: Per fer aquest taller cal saber com funciona el nostre dispositiu i com es descarreguen apps.

 

Smartphones, un pas més Grup Tarda

Dilluns de 18.45 a 20.15
Del 2 d’Octubre de 2017 al 4 de Desembre de 2017
Preu: 52,64 € (IVA inclòs)

Als mercats d’aplicacions (Play Store i App Store) hi ha centenars de milers d’aplicacions disponibles, però… quines són les millors? Quines són realment útils? En aquest taller descobrirem i aprendrem a fer servir les apps que no poden faltar en qualsevol mòbil/tauleta, classificades per temes: comunicació, informació, viatges, retoc fotogràfic, guardar i compartir documents… Programa: En aquest taller descobrirem i aprendrem a fer servir les apps que no poden faltar en qualsevol mòbil/tauleta, classificades per temes: comunicació, informació, viatges, retoc fotogràfic, guardar i compartir documents… Requisits: Per fer aquest taller cal saber com funciona el nostre dispositiu i com es descarreguen apps.

 

 

TALLERS AUDIOVISUALS I FOTOGRAFIA

Aprèn a fer servir la teva càmera de fotos

Dimarts de 10.30 a 12.00
Del 3 d’Octubre de 2017 al 5 de Desembre de 2017
Preu: 52,64 € (IVA inclòs)

Taller d’iniciació a la fotogràfia dirigit a aquelles persones que volen saber com funciona el menú de la seva càmera fotogràfica, els diferents tipus d’escena, les opcions de macrofotografia, etc. A més, es tractarà sobre la composició fotografica per tal d’entrenar la mirada, i es realitzaran sortides on posar en pràctica les tècniques i enquadraments més interessants. Programa: – Descripció i comprensió del menú de la nostra càmera – Diferències i utilitats dels menús d’escena – Sensibilitat ISO i balanç de blancs – Composició fotogràfica (La regla dels terços, Teoria de la mirada, Composició basada en figures geomètriques, Línies d’horitzó, Color i composició Requisits: No es requereixen coneixements previs. Només es necessita disposar d’un dispositiu que permeti capturar imatges, com ara una càmera compacta, un telèfon mòbil o una tauleta.

 

Fotografia de paisatge

Divendres de 10.00 a 13.00
Del 10 de Novembre de 2017 al 1 de Desembre de 2017
Preu: 42,11 € (IVA inclòs)

En aquest taller fotogràfic es tractaran aspectes com ara la composició, les diferents tipologies d’escena i el tipus de dispar que requereixen, la importància de la paciència per esperar el moment just, l’estudi de les condicions de llum o la tria de lents. Tanmateix, també s’aprofundirà en tècniques d’edició, revelat raw, correcció de color i de distorsions òptiques, tècnica hdr manual i revelat per zones. El taller comptarà també amb una part dedicada a la reflexió, en format taula rodona, sobre l’efecte i la finalitat d’aquest tipus d’imatge avui en dia. Programa: – Composició fotogràfica aplicada al paisatge – Fotografia d’alt rendiment dinàmic – Comprensió de les escenes fotogràfiques i de les seves necessitats tècniques – Panoràmiques – Edició digital (Revelat, Revelat per zones, Efectes visuals, Retoc fotogràfic i correcció de color) Requisits: És necessari tenir coneixements bàsics de fotografia.

 

Fotowalk diürn

Dissabte de 10.00 a 14.00
7 d’Octubre de 2017
Preu: 14,04 € (IVA inclòs)

Taller per reforçar els coneixements de l’ús de la càmera a través de la pràctica, compartint experiències i resolent casos pràctics. Programa: Adreçat especialment a aquelles persones que volen acabar d’assolir coneixements teòrics mitjançant la pràctica, o refrescar l’ús de la càmera durant una passejada fotogràfica. Sempre acompanyats de la professora que alternarà explicacions teòriques i tècniques d’iniciació fotogràfica a través d’exercicis i exemples. Requisits: Cal portar càmera de fotos. No es necessiten coneixements previs.

 

Fotowalk nocturn

Dissabte de 17.30 a 21.30
25 de Novembre de 2017
Preu: 14,04 € (IVA inclòs)

Taller per reforçar els coneixements de l’ús de la càmera a través de la pràctica, compartint experiències i resolent casos pràctics. Programa: Adreçat especialment a aquelles persones que volen acabar d’assolir coneixements teòrics mitjançant la pràctica, o refrescar l’ús de la càmera durant una passejada fotogràfica. Sempre acompanyats de la professora que alternarà explicacions teòriques i tècniques d’iniciació fotogràfica a través d’exercicis i exemples. Requisits: No es necessiten coneixements previs. Cal portar càmera de fotos i trípode. Disparador opcional.

 

Lightroom: Organitza les teves fotos

Dissabte de 10 a 14
11 de Novembre de 2017
Preu: 14,04 € (IVA inclòs)

En poc temps podem arribar a fer moltes fotos. Tenir-les ordenades i catalogades ens ajuda a consultar-les de manera molt ràpida i a estalviar molt de temps. Començarem coneixent el programa des de zero, i tot practicant, aprendrem com funciona i a treure profit del seu potencial per tal d’organitzar les nostres fotografies, i mai més perdre-les de vista o duplicar imatges. Aquest taller està destinat a tots aquells que treballen amb fotografies i volen accelerar la gestió dels arxius i la visualització de les seves fotos. Programa: – Presentació del programa Lightroom: entendre el seu funcionament i conèixer les parts que el componen. – Importació de fotografies. Com incorporar-les al catàleg i en quin ordre. – Com etiquetar i classificar les fotografies de diferents maneres. – Creació de col·leccions i treball amb elles. – Exportació de les fotografies. Requisits: No es necessiten coneixements previs.

 

Lightroom: Retoca les teves fotos

Dissabte de 10 a 14
18 de Novembre de 2017
Preu: 14,04 € (IVA inclòs)

Gairebé totes les fotografies que fem millorarien amb uns petits retocs. Lightroom té un mòdul de revelat molt potent i fàcil d’utilitzar, amb el que podrem retocar les nostres fotos de manera ràpida i sempre reversible. A més de les eines de retoc, utilitzarem altres aplicacions del programa per a treballar de pressa i estalviar temps. Programa: – Presentació del mòdul. – Teoria i pràctica de totes les eines de retoc del mòdul de revelat. – Com desfer els canvis i comparar una fotografia retocada amb l’original. – Aprendre a treballar més ràpid i compartir revelats. – Com combinar el retoc amb altres programes d’edició, com ara Photoshop. – Exportació de les fotografies. Requisits: Saber importar fotografies a Lightroom.

 

Retrat al carrer

Dissabte de 10 a 14
28 d’Octubre de 2017
Preu: 14,04 € (IVA inclòs)

Un taller per aprendre a resoldre retrats al carrer tot solucionant dificultats tècniques i estètiques, així com la relació amb la persona retratada. Programa: La sessió començarà amb una introducció teòrica, i tot seguit sortirem al carrer a fer fotografies de retrat, tot resolent els obstacles que ens podem trobar a propòsit de la composició, la llum o l’apropament a les persones. Requisits: És necessari tenir coneixements bàsics de l’ús de la càmera, així com disposar d’una. És opcional portar, també, flaix o reflector.

 

Time lapse: fotografia en moviment

Divendres de 10 a 13
Del 6 d’Octubre de 2017 al 27 d’Octubre de 2017
Preu: 42,11 € (IVA inclòs)

Durant aquest taller parlarem de la tècnica fotogràfica del time lapse, els seus requisits, les condicions de llum, la seva aplicació en situacions de llum variable o amb moviments de càmera, i ho posarem en pràctica mitjançant la realització d’un o varis time lapse. Posteriorment, ens encarregarem d’editar-lo i revelar-lo amb Photoshop, Camera Raw, Capture One o Lightroom, i exportarem els arxius en les condicions òptimes per a la seva reproducció en vídeo tenint en compte els diferents condicionants i requisits del format. Programa: – Comprensió de la tècnica i de les seves necessitats – Pràctica fotogràfica – Edició i conversió d’imatges – Formats audiovisuals – Muntatge audiovisual – Arts finals Requisits: És necessari tenir coneixements bàsics sobre fotografia i edició d’imatges en els programes Photoshop i Premiere. Tanmateix, els alumnes hauran de disposar d’una càmera fotogràfica amb mode intervalòmetre (disparador a intervals), d’una càmera rèflex amb intervalòmetre extern o d’una càmera Canon amb Magic lantern, i d’un trípode.

 

Treu profit a la teva càmera Rèflex

Dimarts de 12.15 a 13.45
Del 3 d’Octubre de 2017 al 5 de Desembre de 2017
Preu: 52,64 € (IVA inclòs)

Taller dissenyat per tal d’adquirir coneixements bàsics sobre la fotografia en mode manual, la relació de velocitat, el diafragma o l’ISO. Pensat per descobrir infinites possibilitats que permet una càmera rèflex, i per familiaritzar-se amb termes com exposició equivalent, fotòmetre o profunditat de camp, durant aquest taller es realitzaran sortides on poder aplicar de manera pràctica els coneixements adquirits a les sessions teòriques. Programa: – Comprensió del menú de la nostra càmera – El fotòmetre – El diafragma – La velocitat – ISO – Balanços de blancs manuals – Els objectius – Formats fotogràfics – Revelat digital – Composició fotogràfica Requisits: No es requereixen coneixements previs. Només es necessita disposar d’una càmera rèflex i moltes ganes d’aprendre.