Creació i Tecnologia

Des de l’antiguitat, molts artistes han fet servir els últims avenços científics per crear les seves obres, i alguns científics han fet servir l’art com a font d’inspiració. Avui en dia, aquestes dues facetes de l’home convergeixen més que mai.
En aquests tallers gratuïts volem fer servir la ciència i la tecnologia per a la creació artística.

Tallers gratuïts: Les places són limitades i cal reservar plaça a la recepció del Centre Cívic Guinardó, o per Internet

 

IMPRESSIÓ 3D PER LA CREACIÓ ARTÍSTICA

Dissabte 14 abril, de 10 a 14h

En aquest taller coneixerem el concepte Do It Yourself, aprenent que és una impressora 3D, com funciona, i per a què la podem fer servir.

El taller es centrarà en aspectes avançats de la impressió 3D per FFM (filament de plàstic calent) i aprendrem trucs i possibilitats al voltant d’aquesta tecnologia, orientats a creacions artístiques.

A càrrec de Tangencial.

 

CREA AMB ARDUINO

Dissabte 12 maig, de 10 a 14h

Arduino és un dispositiu electrònic de baix cost i llicència oberta, que s’utilitza per a interpretar i interaccionar amb el medi físic mitjançant l’electrònica. És un dispositiu molt comú en l’àmbit dels nous mitjans artístics i de creació.
Taller recomanat a qui vulgui introduir-se a Arduino i, per tant, al Do it yourself: creació objectes interactius amb eines de baix cost.
No és necessari cap material ni cap coneixement previ

A càrrec de Juan Carlos Villalobos.

 

LLEI D’OHM: COS, CIRCUIT I SOROLL

Dissabte 9 juny, de 10 a 14h

Estudiarem la llei d’ohm i aprendrem a aprofitar la resistència del nostre propi cos per generar i modificar senyals sonors. Per a això partirem d’un circuit conegut com Crackle-box, i ens introduirem al món dels luthiers experimentals.

També aprendrem com fabricar les nostres pròpies plaques base a partir de plaques de coure, tinta i àcid.

A càrrec de Albert tarrats i Santiago Doljanin, artistes audiovisuals.