Tallers

Aquests son els tallers d’aquest hivern 2019. Us podeu inscriure aquí o a la recepció del Centre Cívic Guinardó.

 
 

TALLERS D’INFORMÀTICA I COMUNITAT DIGITAL

Com fer GIFS, muntatges i collage amb les teves fotos

Dimarts 22 de gener, de 18.30 a 21.30 h
3 hores · Preu: 10,53 €

Cada dia tenim més possibilitats per retocar imatges amb eines molt intuïtives. Porta les teves fotos preferides a aquest taller i els donarem vida amb programes d’edició. Crearàs collage i muntatges espectaculars que després podràs enviar o compartir amb familiars i amics.

Vols crear la teva botiga online?

Dimarts 29 de gener, de 18.30 a 21.30 h
3 hores · Preu: 10,53 €

T’agradaria tenir una botiga en línia però no saps per on començar? En aquest taller descobrires tot el que cal tenir en compte per iniciar-se en el món del comerç electrònic. Mostrarem diferents opcions per a vendre en línia, com funcionen les diferents plataformes i quins avantatges ens ofereixen.
Explicarem eines senzilles per introduir-te en el món del comerç en línia.

Creació d’un web des de zero

Dimarts 5 de febrer, de 18.30 a 21.30 h
3 hores · Preu: 10,53 €

Actualment disposem d’eines que ens permeten crear un portal web sense tenir coneixements tècnics, utilitzant plantilles i arrossegant continguts. En aquest taller repassarem les principals opcions disponibles i ens centrarem en una d’elles, Wix, per començar a crear el nostre primer portal web.

Dibuixa amb el teu ordinador o tauleta

Dimarts 12 de febrer, de 18.30 a 21.30 h
3 hores · Preu 10,53 €

En aquest taller descobriràs eines per desenvoupar la teva creativitat. No és necessari que tinguis cap coneixement d´il·lustració. Farem servir programes i aplicacions senzilles i farem exercicis de dibuix molt divertits.
Requisits: No és necessari tenir coneixements previs.

Què cal tenir en compte a l’hora de comprar online

Dimarts 19 de febrer, de 18.30 a 21.30 h
3 hores · Preu 10,53 €

Vols començar a comprar online però tens dubtes? Com fer-ho bé? Quins aspectes he de tenir en compte? Com saber si la botiga és segura? En aquesta formació repassarem aquests temes fonamentals però avançarem molt més fins a convertir-nos en compradors experts. Descobrirem un munt de trucs per aprofitar sempre les millors ocasions. Requisits: No cal cap coneixement previ.

Crea el teu propi canal de Youtube

Dimarts 5 de març, de 18.30 a 21.30 h
3 hores · Preu 10,53 €

T´agradaria tenir el teu propi canal de Youtube però no saps per on començar? En aquest taller t´explicarem tot el que cal tenir en compte per fer-te´n un
Requisits: No cal cap coneixement previ.

Robòtica i programació per a joves

Grup I: dimecres, de 18.30 a 20 h · Del 9 de gener al 13 de març
Grup II: divendres, de 17.30 a 19 h · De l’11 de gener al 15 de març
15 hores · Preu 39,93 €

Aquest taller per a joves de 12 a 16 anys, esta dissenyat en la difusió dels coneixements de robòtica i programació tot englobat en la filosofia STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Maths) on s’intenta ensenyar conceptes de cada disciplina mitjançant la robòtica i la programació. També es treballarà amb la metodologia PBL (Project Based Learning) on el qual els propis alumnes decidiran quins projectes volen fer, i el professor estarà en el paper de mentor per ajudar-los. Objectius • Aprendre a programar plaques electròniques (Arduino, BQ Zum, eBotics) amb llenguatge de blocs (Bitbloq) o en codi d’Arduino (C simplificat). • Introduir-se al mon maker mitjançant el PBL. • Desenvolupar projectes propis. • Si es desitja anar a competicions lliures de robòtica. • Aprendre disseny 3D per aprendre a fer servir les impressores 3D.
Requisits: No cal material ni coneixements previs.

Domina Facebook

Dijous de 12 a 14 h · 17, 24 i 31 de gener
6 hores · Preu 21,05 €

Amb aquest taller coneixeràs totes les possibilitats que t’ofereix aquesta xarxa social i aprendràs en molt poc temps a manejar amb soltesa. En l’actualitat Facebook s’ha tornat una eina de comunicació indispensable que permet publicar, contactar, mensajear, xatejar, videoconferències, etc. Imagina una reunió amb els teus amics o familiars, és possible que parlis d’aquelles coses que t’han passat en els últims dies, que comentis les últimes notícies, que ensenyis les fotos o els vídeos de la teva últim viatge, o comparteixis una cançó que acabes de escoltar. Doncs Facebook pretén simplement fer això però en un entorn virtual.
Requisits: No és necessari tenir coneixements previs.

Domina Instagram

Dijous de 12 a 14 h · 28 de febrer, i 7 i 14 de març
6 hores · Preu 21,05 €

La xarxa social en contínua tendència! Si al final t’has decidit per tenir un perfil a Instagram per veure “de què va això” però no tens ni idea de per on començar, aquí tens aquest taller per posar-te al dia. Aquesta xarxa social està pensada per “explicar la vida” en imatges i quan l’estàs vivint, portes a sobre teu mòbil no teu ordinador. La imatge és la “reina”.
Requisits: No és necessari tenir coneixements previs, cal portar un smartphone.

Domina Twitter

Dijous de 12 a 14 h · 7, 14 i 21 de febrer
6 hores · Preu 21,05 €

Necessito Twitter, què m’aporta, per a què serveix? Twitter és una xarxa social en la qual pots compartir informació … i molt més. També ho pots fer servir només per a conèixer gent i entaular relacions personals, a manera de xat. Segueix tots els successos, ja siguin notícies d’últim moment o tot el relacionat a l’entreteniment, els esports, la política i els interessos quotidians. I uneix-te a la conversa. L’últim ús més destacat de Twitter a la meva manera de veure és la Social TV que consisteix en la interacció dels espectadors d’un programa comentant en temps real.
Requisits: No és necessari tenir coneixements previs, cal portar un smartphone.

Faig tasques per Internet

Dilluns, de 10 a 12 h · Del 13 de febrer al 13 de març
10 hores · Preu 35,09 €

Les tasques per internet estan a l’ordre del dia. Aprèn de forma clara, senzilla i dinàmica. A més, en aquest taller fugim per complet de la teoria i ens dedicarem a experimentar, jugar i gaudir amb la tecnologia.

Requisits: Dirigit a tots aquells usuaris amb inquietuds d’eines digitals per incorporar la tecnologia al seu dia a dia. Per a tots els nivells i edats. Cal portar Smartphone, Pendrive, llibreta i bolígraf.

Excel: inicia’t a les fulles de càlcul

Dilluns, d’ 11 a 12.30 h· Del 7 de gener al 4 de febrer
7,5 hores · Preu 26,32 €

Un taller per iniciar-se, de forma senzilla i amena, als fulls de càlcul, concretament a Microsoft Excel. Un full de càlcul és un programa informàtic que permet manipular dades numèriques i alfanumèriques disposades en forma de taules. Normalment és possible realitzar càlculs complexos amb fórmules i funcions,i a partir d’aquestes dibuixar tot tipus de gràfics.

Requisits: Mínims coneixements informàtics (Windows).

Excel: aprofundeix als fulls de càlcul

Dilluns, d’ 11 a 12.30 h · De l’11 de febrer a l’11 de març
7,5 hores · Preu 26,32 €

Una vegada tenim més o menys dominat l’entorn de les fulles de càlcul, arriba el moment de treure’n el màxim profit, gràcies a les potents eines que tenen incorporades.
Gràcies a unes poques funcions podem fer fulles de càlcul molt més potents i versàtils.

Requisits: Coneixements bàsics d’Excel (o haver fet el taller d’iniciació d’Excel).

Informàtica: aprèn a fer servir el teu ordinador

Dilluns, de 10 a 12 h · Del 8 de gener al 5 de febrer
10 hores · Preu 35,09 €

Un taller per iniciar-se, de forma senzilla i amena, al món de la informàtica, tot començant de zero. Aprendrem la terminologia més imprescindible, entendrem el funcionament bàsic d’un ordinador i del seu sistema operatiu, i coneixerem els tipus de programes amb que realitzem les tasques més usuals.
Requisits: No és necessari tenir coneixements previs.

Informàtica, un pas més

Dilluns, de 10 a 12 h · Del 12 de febrer al 12 de març
10 hores · Preu 35,09 €

Una vegada hem fet els primers passos en el món de la informàtica, ara toca consolidar el que sabem i aprendre’n més! En aquest taller aprofundirem en el coneixement de Windows i començarem a treballar amb aplicacions, com ara Microsoft Word.

Smartphones des de zero

Dijous, de 9.30 a 11.30 h · Del 10 de gener al 7 de febrer
10 hores · Preu 35,09 €

Tens un iPhone o un Android i no t’aclareixes? La idea d’aquest taller és aprendre no només a fer servir el teu smartphone, sinó qualsevol telèfon que tinguis a partir d’ara. Ens centrarem en conceptes bàsics i comuns a tots els telèfons, a la vegada que anem descobrint les principals aplicacions del mercat.
Requisits: Es recomana portar el teu smartphone.

Smartphones, un pas més

Dijous, de 9.30 a 11.30 hores · Del 14 de febrer al 14 de març
10 hores · Preu 35,09 €

Als mercats d’aplicacions (Play Store i App Store) hi ha centenars de milers d’aplicacions disponibles, però… quines són les millors? Quines són realment útils? En aquest taller descobrirem i aprendrem a fer servir les apps que no poden faltar en qualsevol mòbil/tauleta, classificades per temes: comunicació, informació, viatges, retoc fotogràfic, guardar i compartir documents…
Requisits: Per fer aquest taller cal saber com funciona el nostre dispositiu i com es descarreguen apps.

Busco i trobo per Internet

Dimecres, de 10 a 12 h · Del 9 de gener al 6 de febrer
10 hores · Preu 35,09 €

Aprèn de manera senzilla les coses veritablement importants a Internet. Utilitzarem Internet per resoldre necessitats bàsiques del meu dia a dia. Si no saps per on començar aquest taller és per a tu!

 

TALLERS AUDIOVISUALS I FOTOGRAFIA

MONOGRÀFICS: Dissabtes fotogràfics

Creació de time-lapse

Dissabte 26 de gener, de 10.30 a 13.30 h
3 hores · Preu 10,53 €

Parlarem de la tècnica fotogràfica, requisits imprescindibles, condicions de llum, time- lapse en situacions de llum variable, amb moviments de càmera, etc. Farem diversos timelapses en diferents condicions de llum i posteriorment els editarem amb programes com Photoshop, Camera Raw, Capturi One o Lightroom. Tanmateix, tractarem quines són les condicions òptimes per a la reproducció de vídeo, treballant també els condicionants i requisits del format audiovisual per finalment fer l’edició amb programes com Premiere o After effects.
Requisits: – Càmera fotogràfica amb mode intervalòmetre (dispar a intervals) o càmera reflex amb intervalòmetre extern (també serveixen càmeres Cànon amb Magic Lantern). – Trípode. – Coneixements bàsics sobre fotografia i edició d’imatge (Photoshop i Premiere).

Revela les teves fotos en RAW

Dissabte 2 de febrer, de 10.30 a 13.30 h
3 hores · Preu 10,53 €

L’arxiu Raw és un format fotogràfic anomenat negatiu digital i el seu gran avantatge és la gran quantitat d’informació que posseeix sobre l’escena fotografiada. Una correcta gestió d’aquesta informació multiplica les possibilitats de la fotografia original i és aquesta la finalitat de la càpsula, on aprendrem a realitzar un “revelat” digital, superant les limitacions de la càmera, aplicant un posterior revelat per zones, evitant el contracti entre cels i sòls o llums i ombres, emfatitzant detalls de la imatge… perquè cap racó de la teva fotografia passi desapercebut.

Composició fotogràfica

Dissabte 9 de febrer, de 10.30 a 13.30 h
3 hores · Preu 10,53 €

Moltes vegades pensem que una bona fotografia es realitza amb una bona càmera. Aquesta teoria la derrocarem en aquest taller, on parlarem de les regles de composició més interessants i les consideracions bàsiques a tenir en compte abans de realitzar la teva fotografia. Seguint aquestes pautes veuràs com aconsegueixes col·locar els elements de les teves imatges en llocs molt més agradables visualment i comprovaràs com pots dotar a les teves fotografies d’un caràcter narratiu sorprenent, donant sentit al teu treball. Es tracta d’un taller obert al diàleg entre tots per elaborar unes conclusions compartides on tots aportem el nostre granet de sorra i experiència.
Requisits: Taller dirigit a totes les persones amb inquietuds fotogràfiques, siguin professionals o amateur, és un taller obert al diàleg entre tots per elaborar unes conclusions compartides on tots aportem el nostre granet de sorra i experiència.

Coneixent la meva càmera

Dissabte 16 de febrer, de 10 a 14 h
4 hores · Preu 14,04 €

Comença a familiaritzar-te amb la teva càmera i atreveix-te a utilitzar-la en mode manual. Si vols aprofitar les opcions i comprendre el seu funcionament, aquest és el teu curs. En una sessió teòrica-pràctica perdràs la por i adquiriràs els conceptes bàsics per controlar la càmera i la llum.
Material necessari: Càmera digital amb mode manual (rèflex, bridge, mirrorless…)
Recomanat: Fer una ullada prèvia al manual de la teva càmera per saber on són els botons bàsics.

Fotowalk, ruta als antiaeris

Dissabte 23 de febrer, de 10 a 14 h
4 hores · Preu 14,04 €

A només 20 minuts del centre cívic tenim les millors vistes de la ciutat. Descobrirem la ruta amb la càmera a la mà, retratant el camí i acabant la jornada amb increïbles panoràmiques. Construirem així el camí amb fotografies sempre acompanyats dels consells de la professora.
Requisits: Càmera fotogràfica. Recomanacions: Calçat còmode, protector solar i gorra.

Fotografiar amb smartphone

Dissabte 2 de març, de 10 a 14 h
4 hores · Preu 14,04 €

Aprendrem a obtenir les millors fotografies possibles amb el nostre telèfon mòbil. Tan se val quin smartphone tinguis, descobrirem com obtenir imatges atractives a partir de la tècnica i la creativitat.
Requisits:
– No es requereixen coneixements previs de fotografia.
– Serà necessari portar smartphone i/o tauleta.

Fotografia nocturna

Dissabte 9 de març, de 18 a 22 h
4 hores · Preu 14,04 €

Un taller per aprendre a fer fotografies de nit a la ciutat, de curta i llarga exposició, familiaritzant-nos amb les diferents situacions i recursos. Sessió pràctica de fotografia nocturna, amb exemples pràctics i resolent dubtes.
Requisits: Càmera amb mode manual – Trípode – Opcional: Disparador extern, punt de llum artificial (flaix, llanterna, punter làser)

Retoc fotogràfic amb smartphone

Dissabte 16 de març, de 10.30 a 13.30 h
3 hores · Preu 10,53 €

Aprendrem a editar, retocar i modificar les nostres fotografies amb diferents aplicacions gratuïtes de smartphone. Només amb el nostre telèfon mòbil podràs aconseguir imatges espectaculars.
Requisits: No es requereixen coneixements previs de fotografia o edició. Serà necessari dur smartphone i/o tauleta amb capacitat per emmagatzemar diferents aplicacions d’edició d’imatges.

TRIMESTRALS

Iniciació a la fotografia

Divendres, de 12.30 a 14 h · De l’11 de gener al 15 de març
15 hores · Preu 52,64 €

Tens una càmera però no tens gaire idea de com fer-la anar? No saps ben bé com passar les fotos a l’ordinador? T’agradaria millorar les teves fotos mitjançant petits retocs a l’ordinador? Aquest taller està destinat a tothom qui vulgui aprendre a fer servir la seva càmera digital, familiaritzar-se amb les seves opcions i aclarir tots els dubtes sobre el món de la fotografia digital, des dels conceptes bàsics (megapixels, resolució, Mb…) fins a tot el que cal saber per a guardar, organitzar i portar a imprimir les fotografies.
Requisits: Imprescindible portar la teva càmera.

Iniciació a l’edició fotogràfica

Divendres, de 10.30 a 12 h · De l’11 de gener al 15 de març
15 hores · Preu 52,64 €

L’edició serveix per superar les limitacions de la càmera fotogràfica. Vols deixar de sentir que la fotografia no ha quedat tan impressionant com el que has vist? Llavors est és el teu taller. Aprendrem a fer ajustos de la llum i color, correcció de línies, reducció del soroll d’imatge i eliminació de taques, sense oblidar-nos del fotomuntatge. Un taller per aprendre més sobre els conceptes fotogràfics i desenvolupar la teva creativitat.