Tallers

Aquests son els tallers d’aquesta Tardor 2018. Us podeu inscriure en aquesta web o a la recepció del Centre Cívic Guinardó.

 

TALLERS D’INFORMÀTICA I COMUNITAT DIGITAL

Com autoeditar el meu llibre?

Dimarts de 18.30 a 21.30
9 d’Octubre de 2018
Preu: 10,53 € (IVA inclòs)

T’agrada escriure? Tens a casa algun material que t’agradaria veure imprès en format llibre? Per què no t’animes a autoeditar-lo? Amb només unes hores el teu manuscrit pot sortir del fons del calaix i estar disponible a la venda. Programa: – Plataforma d’autoedició – Formats – Passos a seguir a l’hora de publicar un llibre – Promoció d’obres autoeditades Requisits: No és necessari tenir coneixements previs.

Com fer gifs, muntatges i collages amb les teves fotos

Dimarts de 18.30 a 21.30
20 de Novembre de 2018
Preu: 10,53 € (IVA inclòs)

Cada dia tenim més possibilitats per retocar imatges amb eines molt intuïtives. Porta les teves fotos preferides a aquest taller i els donarem vida amb programes d´edició. Crearàs collages i muntatges espectaculars que després podràs enviar o compartir amb familiars i amics. Requisits: No és necessari tenir coneixements previs.

Crea presentacions i videos animats

Dimarts de 18.30 a 21.30
27 de Novembre de 2018
Preu: 10,53 € (IVA inclòs)

En aquest taller farem servir una eina online que es diu Powtoon per crear presentacions maques i vídeos animats. No cal que tinguis cap coneixement tecnològic perquè començarem des de zero, explicarem pas a pas tot el que cal saber per fer un projecte. Requisits: No és necessari tenir coneixements previs.

Creació d’una web des de zero

Dimarts de 18.30 a 21.30
23 d’Octubre de 2018
Preu: 10,53 € (IVA inclòs)

Descripció: Actualment disposem d’eines que ens permeten crear una pàgina web sense tenir coneixements tècnics, utilitzant plantilles i arrossegant continguts. En aquest taller repassarem les principals opcions disponibles i ens centrarem en una (Wix) per començat a crear la nostra primera pàgina web. Programa: – Eines per a la creació de webs – La plataforma Wix Requisits: No és necessari tenir coneixements previs.

Dibuixa amb el teu ordinador o tauleta

Dimarts de 19.30 a 21.30

6 de Novembre de 2018
Preu: 10,53 € (IVA inclòs)

En aquest taller descobriràs eines pe desenvoupar la teva creativitat. No és necessari que tinguis cap coneixement d´ilustració. Utilitzarem programes i aplicacions senzilles i farem exercicis de dibuix molt divertits. Requisits: No és necessari tenir coneixements previs.

Domina Facebook

Dijous de 12 a 14
Del 25 d’Octubre de 2018 al 15 de Novembre de 2018
Preu: 21,05 € (IVA inclòs)

Amb aquest taller coneixeràs totes les possibilitats que t’ofereix aquesta xarxa social i aprendràs en molt poc temps a manejar amb soltesa. En l’actualitat Facebook s’ha tornat una eina de comunicació indispensable que permet publicar, contactar, mensajear, xatejar, videoconferències, etc. Imagina una reunió amb els teus amics o familiars, és possible que parlis d’aquelles coses que t’han passat en els últims dies, que comentis les últimes notícies, que ensenyis les fotos o els vídeos de la teva últim viatge, o comparteixis una cançó que acabes de escoltar. Doncs Facebook pretén simplement fer això però en un entorn virtual. Programa: 1. Crea el teu perfil a Facebook, ens donem d’alta 2. La privacitat a Facebook és important 3. Afegint amics en el teu nou perfil 4. Compondre publicacions i compartir-les 5. Afegir fotos i vídeos 6. Com crear i assistir a esdeveniments a Facebook 7. El xat i la trucada de vídeo, una de les funcions més interactives de Facebook Requisits: No és necessari tenir coneixements previs.

Domina Instagram

Dijous de 12 a 14
Del 4 d’Octubre de 2018 al 18 d’Octubre de 2018
Preu: 21,05 € (IVA inclòs)

La xarxa social en contínua tendència! Si al final t’has decidit per tenir un perfil a Instagram per veure “de què va això” però no tens ni idea de per on començar, aquí tens aquest taller per posar-te al dia. Aquesta xarxa social està pensada per “explicar la vida” en imatges i quan l’estàs vivint, portes a sobre teu mòbil no teu ordinador. La imatge és la “reina”. Programa: 1. Descarregar l’aplicació al mòbil 2. Registre nom d’usuari, un correu electrònic i triar una contrasenya 3. Edita el perfil afegir imatge de portada, descripció i lloc web o enllaç a on vulguis 4. Compte pública o privada 5. Com seguir a altres comptes i usuaris 6. Publicar una foto o vídeo 7. Els filtres 8. Els hashtags 9. Stories Requisits: No és necessari tenir coneixements previs, cal portar un smartphone.

Domina Twitter

Dijous de 12 a 14
Del 22 de Novembre de 2018 al 13 de Desembre de 2018
Preu: 21,05 € (IVA inclòs)

Necessito Twitter, què m’aporta, per a què serveix? Twitter és una xarxa social en la qual pots compartir informació … i molt més. També ho pots fer servir només per a conèixer gent i entaular relacions personals, a manera de xat. Segueix tots els successos, ja siguin notícies d’últim moment o tot el relacionat a l’entreteniment, els esports, la política i els interessos quotidians. I uneix-te a la conversa. L’últim ús més destacat de Twitter a la meva manera de veure és la Social TV que consisteix en la interacció dels espectadors d’un programa comentant en temps real. Requisits: No és necessari tenir coneixements previs, cal portar un smartphone.

Excel: aprofundeix als fulles de càlcul

Dilluns de 19.00 a 20.30
Del 5 de Novembre de 2018 al 3 de Desembre de 2018
Preu: 26,32 € (IVA inclòs)

Descripció Una vegada tenim més o menys dominat l’entorn de les fulles de càlcul, arriba el moment de treure’n el màxim profit, gràcies a les potents eines que tenen incorporades. Gràcies a unes poques funcions podem fer fulles de càlcul molt més potents i versàtils. Programa Repas general a les fulles de càcul. Càlculs i funcions simples. Funcions anidades. Funcions condicionals. Funcions de cerca Taules dinàmiques Requisits Coneixements bàsics d’Excel (o haver fet el taller d’iniciació d’Excel).

Excel: inicia’t a les fulles de càlcul

Dilluns de 19.00 a 20.30
Del 1 d’Octubre de 2018 al 29 d’Octubre de 2018
Preu: 26,32 € (IVA inclòs)

Descripció: Un taller per iniciar-se, de forma senzilla i amena, als fulls de càlcul, concretament a Microsoft Excel. Un full de càlcul és un programa informàtic que permet manipular dades numèriques i alfanumèriques disposades en forma de taules. Normalment és possible realitzar càlculs complexos amb fórmules i funcions,i a partir d’aquestes dibuixar tot tipus de gràfics. Programa • Conceptes generals • Operacions amb documents. • Format de caràcters. Opcions de copiar i tallar • Cel·les i rangs. • Fent càlculs: sumar, restar, multiplicar… • Introduint funcions • Fer gràfics. Requisits Mínims coneixements informàtics (Windows).

Fotografia el Guinardó

Dimarts de 10 a 12
Del 2 d’Octubre de 2018 al 4 de Desembre de 2018
Preu: 70,18 € (IVA inclòs)

Participa en un projecte fotogràfic col·lectiu en el qual retratarem el barri del Guinardó. Sol necessites una càmera digital, preferiblement amb mode manual, i ganes d’aprendre i treballar tant de manera individual com en grup. Recolzats en els apunts tècnics i amb la guia de la professora anirem a fer fotografies junts, les posarem en comú per fer una tria, retocar-les, ajustar-les i combinar-les per tal de conformar un treball conjunt que mostri el barri, els seus racons, la seva gent i molt més. PROGRAMA – Introducció teòrica i repàs de la tècnica de cada part. – Sortides fotogràfiques amb diferents temàtiques. – Posada en comú i selecció de les imatges. – Sessió de retoc bàsic. – Proposta de format final pel treball conjunt. – Preparació de les imatges pel format final.

Informàtica: aprèn a fer servir el teu ordinador

Dilluns de 10 a 12
Del 1 d’Octubre de 2018 al 29 d’Octubre de 2018
Preu: 35,09 € (IVA inclòs)

Descripció: Un taller per iniciar-se, de forma senzilla i amena, al món de la informàtica, tot començant de zero. Aprendrem la terminologia més imprescindible, entendrem el funcionament bàsic d’un ordinador i del seu sistema operatiu, i coneixerem els tipus de programes amb que realitzem les tasques més usuals. Programa: – Conceptes generals. (que és un ordinador, software i hardware….) – Sistemes Operatius. Inici amb Windows. – Perifèrics imprescindibles: com funcionen el teclat i el ratolí. – L’entorn de treball. L’escriptori i les finestres. – Gestió de la informació: conceptes i tasques clau (arxius i carpetes: tipus i funcions, mesures d’emmagatzematge, localització per directoris, moure, crear i eliminar…) – Entendre el concepte “programa”: un passeig per aplicacions diverses. Requisits: No és necessari tenir coneixements previs.

Informàtica, un pas més

Dilluns de 10 a 12
Del 12 de Novembre de 2018 al 10 de Desembre de 2018
Preu: 35,09 € (IVA inclòs)

Una vegada hem fet els primers passos en el món de la informàtica, ara toca consolidar el que sabem i aprendre més! En aquest taller aprofundirem en el coneixement de Windows i començarem a treballar amb aplicacions, com ara Microsoft Word.

Internet: navega per la xarxa

Dimecres de 10 a 12
Del 3 d’Octubre de 2018 al 31 d’Octubre de 2018
Preu: 35,09 € (IVA inclòs)

Descripció: Un taller adreçat a usuaris que s’han endinsat fa poc en el món de la informàtica però tenen ja una pràctica mínima sobre tasques elementals del sistema (ordenació de la informació amb arxius i carpetes) i volen continuar el seu camí acostant-se a les principals vies de comunicació que ens ofereix la xarxa d’Internet (navegar per webs, cercar informació i gestionar un correu electrònic). Programa: – Entendre el servei web: continguts i aplicacions, estructura i capacitat d ’interacció. – Navegar: funcions principals de qualsevol programa. – Trobar allò que ens interessa: cerques per conceptes clau. – Comunicar-nos per correu: creació i gestió d’una bústia. – Internet, molt més que un joc: exemples d’utilitat a la xarxa (tràmits i compres, mapes i serveis de transport…). Requisits: Cal tenir uns mínims coneixements informàtics (Windows).

Internet, un pas més

Dimecres de 10 a 12
Del 14 de Novembre de 2018 al 12 de Desembre de 2018
Preu: 35,09 € (IVA inclòs)

Un taller adreçat a usuaris que s’han endinsat fa poc en el món de la informàtica però tenen ja una pràctica mínima sobre tasques elementals del sistema (ordenació de la informació amb arxius i carpetes) i volen continuar el seu camí acostant-se a les principals vies de comunicació que ens ofereix la xarxa d’Internet (navegar per webs, cercar informació i gestionar un correu electrònic). Programa: – Entendre el servei web: continguts i aplicacions, estructura i capacitat d’interacció. – Navegar: funcions principals de qualsevol programa. – Trobar allò que ens interessa: cerques per conceptes clau. – Comunicar-nos per correu: creació i gestió d’una bústia. – Internet, molt més que un joc: exemples d’utilitat a la xarxa (tràmits i compres, mapes i serveis de transport…). Requisits: Cal tenir uns mínims coneixements informàtics (Windows).

Lightroom: Organitza les teves fotos

Dimarts de 12.30 a 14
Del 2 d’Octubre de 2018 al 30 d’Octubre de 2018
Preu: 26,32 € (IVA inclòs)

En poc temps podem arribar a fer moltes fotos. Tenir-les ordenades i catalogades ens ajuda a consultar-les de manera molt ràpida i a estalviar molt de temps. Començarem coneixent el programa des de zero, i tot practicant, aprendrem com funciona i a treure profit del seu potencial per tal d’organitzar les nostres fotografies, i mai més perdre-les de vista o duplicar imatges. Aquest taller està destinat a tots aquells que treballen amb fotografies i volen accelerar la gestió dels arxius i la visualització de les seves fotos. Programa: – Presentació del programa Lightroom: entendre el seu funcionament i conèixer les parts que el componen. – Importació de fotografies. Com incorporar-les al catàleg i en quin ordre. – Com etiquetar i classificar les fotografies de diferents maneres. – Creació de col·leccions i treball amb elles. – Exportació de les fotografies. Requisits: No es necessiten coneixements previs.

Lightroom: Retoca les teves fotos

Dimarts de 12.30 a 14
Del 6 de Novembre de 2018 al 4 de Desembre de 2018
Preu: 26,32 € (IVA inclòs)

Gairebé totes les fotografies que fem millorarien amb uns petits retocs. Lightroom té un mòdul de revelat molt potent i fàcil d’utilitzar, amb el que podrem retocar les nostres fotos de manera ràpida i sempre reversible. A més de les eines de retoc, utilitzarem altres aplicacions del programa per a treballar de pressa i estalviar temps. Programa: – Presentació del mòdul. – Teoria i pràctica de totes les eines de retoc del mòdul de revelat. – Com desfer els canvis i comparar una fotografia retocada amb l’original. – Aprendre a treballar més ràpid i compartir revelats. – Com combinar el retoc amb altres programes d’edició, com ara Photoshop. – Exportació de les fotografies. Requisits: Saber importar fotografies a Lightroom.

Què cal tenir en compte a l’hora de comprar online

Dimarts de 18.30 a 21.30
11 de Desembre de 2018
Preu: 10,53 € (IVA inclòs)

Vols començar a comprar online però tens dubtes? Com fer-ho bé? Quins aspectes he de tenir en compte? Com saber si la botiga és segura? En aquesta formació repassarem aquests temes fonamentals però avançarem molt més fins a convertir-nos en compradors experts. Descobrirem un munt de trucs per aprofitar sempre les millors ocasions. Requisits: No cal cap coneixement previ.

Robòtica i programació per a joves Grup Dimecres

Dimecres de 18.30 a 20
Del 3 d’Octubre de 2018 al 5 de Desembre de 2018
Preu: 39,93 € (IVA inclòs)

Aquest taller per a joves de 12 a 16 anys, esta dissenyat en la difusió dels coneixements de robòtica i programació tot englobat en la filosofia STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Maths) on s’intenta ensenyar conceptes de cada disciplina mitjançant la robòtica i la programació. També es treballarà amb la metodologia PBL (Project Based Learning) on el qual els propis alumnes decidiran quins projectes volen fer, i el professor estarà en el paper de mentor per ajudar-los. Objectius • Aprendre a programar plaques electròniques (Arduino, BQ Zum, eBotics) amb llenguatge de blocs (Bitbloq) o en codi d’Arduino (C simplificat). • Introduir-se al mon maker mitjançant el PBL. • Desenvolupar projectes propis. • Si es desitja anar a competicions lliures de robòtica. • Aprendre disseny 3D per aprendre a fer servir les impressores 3D. Requisits Moltes ganes d’aprendre. (No cal material ni coneixements previs)

Robòtica i programació per a joves Grup Divendres

Divendres de 17.30 a 19.00
Del 5 d’Octubre de 2018 al 14 de Desembre de 2018
Preu: 39,93 € (IVA inclòs)

Aquest taller per a joves de 12 a 16 anys, esta dissenyat en la difusió dels coneixements de robòtica i programació tot englobat en la filosofia STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Maths) on s’intenta ensenyar conceptes de cada disciplina mitjançant la robòtica i la programació. També es treballarà amb la metodologia PBL (Project Based Learning) on el qual els propis alumnes decidiran quins projectes volen fer, i el professor estarà en el paper de mentor per ajudar-los. Objectius • Aprendre a programar plaques electròniques (Arduino, BQ Zum, eBotics) amb llenguatge de blocs (Bitbloq) o en codi d’Arduino (C simplificat). • Introduir-se al mon maker mitjançant el PBL. • Desenvolupar projectes propis. • Si es desitja anar a competicions lliures de robòtica. • Aprendre disseny 3D per aprendre a fer servir les impressores 3D. Requisits Moltes ganes d’aprendre. (No cal material ni coneixements previs)

Smartphones des de zero

Dijous de 9.30 a 11.30
Del 4 d’Octubre de 2018 al 8 de Novembre de 2018
Preu: 35,09 € (IVA inclòs)

Descripció: Tens un iPhone o un Android i no t’aclareixes? La idea d’aquest taller és aprendre no només a fer servir el teu smartphone, sinó qualsevol telèfon que tinguis a partir d’ara. Ens centrarem en conceptes bàsics i comuns a tots els telèfons, a la vegada que anem descobrint les principals aplicacions del mercat. Programa: Els conceptes bàsics: Què és un smartphone?, Característiques bàsiques dels diferents sistemes operatius, connectivitat: Bluetooth, Wi-Fi, 3G, GPS…, sincronització i còpies de seguretat Aprèn a configurar el teu dispositiu: gestió dels contactes, Configuració del correu electrònic, Coneix bé el teu menú de configuració, Calendari, alarmes i alertes, Trucs per estalviar bateria Tot un món d’aplicacions al nostre abast: Què és una aplicació?, Tipus d’aplicacions: gratuïtes, de pagament, Com buscar i descarregar aplicacions, Com esborrar una aplicació, Com mantenir les aplicacions actualitzades Aplicacions destacades: Comunicacions, Mapes i geolocalització, Xarxes socials, Productivitat Requisits: Es recomana portar el teu smartphone.

Smartphones, un pas més

Dijous de 9.30 a 11.30
Del 15 de Novembre de 2018 al 20 de Desembre de 2018
Preu: 35,09 € (IVA inclòs)

Descripció: Als mercats d’aplicacions (Play Store i App Store) hi ha centenars de milers d’aplicacions disponibles, però… quines són les millors? Quines són realment útils? En aquest taller descobrirem i aprendrem a fer servir les apps que no poden faltar en qualsevol mòbil/tauleta, classificades per temes: comunicació, informació, viatges, retoc fotogràfic, guardar i compartir documents… Programa: En aquest taller descobrirem i aprendrem a fer servir les apps que no poden faltar en qualsevol mòbil/tauleta, classificades per temes: comunicació, informació, viatges, retoc fotogràfic, guardar i compartir documents… Requisits: Per fer aquest taller cal saber com funciona el nostre dispositiu i com es descarreguen apps.

Ubuntu: Linux per a tothom

Divendres de 12.30 a 14
Del 19 d’Octubre de 2018 al 7 de Desembre de 2018
Preu: 42,11 € (IVA inclòs)

Ubuntu és una distribució del sistema operatiu GNU/Linux i que es distribueix com a programari lliure, de manera que podem instal·lar-ho en el nostre ordinador o ben reemplaçant a Windows o mantenint tots dos sistemes operatius i decidint en arrencar com volem utilitzar. La seva principal característica és la seva estabilitat, fent que el teu ordinador funcioni de forma més lleugera, sense aquests missatges de: no respon… tan incòmodes. El seu funcionament és molt simple i intuïtiu malgrat el canvi de interface en comparació a Windows. Aquesta és una alternativa perfecta per a aquells que utilitzeu l’ordinador com a navegador d’internet, redacció de textos, Excel, e-mail i organització de la vostra informació i arxius personals. Endinsa’t al nou món Ubuntu!

 

TALLERS AUDIOVISUALS I FOTOGRAFIA

Composició fotogràfica

Dissabte de 10.30 a 13.30
24 de Novembre de 2018
Preu: 10,53 € (IVA inclòs)

Descripció: Moltes vegades pensem que una bona fotografia es realitza amb una bona càmera. Aquesta teoria la derrocarem en aquest taller, on parlarem de les regles de composició més interessants i les consideracions bàsiques a tenir en compte abans de realitzar la teva fotografia. Seguint aquestes pautes veuràs com aconsegueixes col·locar els elements de les teves imatges en llocs molt més agradables visualment i comprovaràs com pots dotar a les teves fotografies d’un caràcter narratiu sorprenent, donant sentit al teu treball. Es tracta d’un taller obert al diàleg entre tots per elaborar unes conclusions compartides on tots aportem el nostre granet de sorra i experiència. Requisits: Taller dirigit a totes les persones amb inquietuds fotogràfiques, siguin professionals o amateur, és un taller obert al diàleg entre tots per elaborar unes conclusions compartides on tots aportem el nostre granet de sorra i experiència.

Coneixent la meva càmera

Dissabte de 10:00 a 14:00
6 d’Octubre de 2018
Preu: 14,04 € (IVA inclòs)

Comença a familiaritzar-te amb la teva càmera i atreveix-te a utilitzar-la en mode manual. Si vols aprofitar les opcions i comprendre el seu funcionament, aquest és el teu curs. En una sessió teòrica-pràctica perdràs la por i adquiriràs els conceptes bàsics per controlar la càmera i la llum. Material necessari: Càmera digital amb mode manual (rèflex, bridge, mirrorless…) Recomanat: Donar una ullada prèvia al manual de la teva càmera per saber on estan els botons bàsics.

Creació de Timelapses

Dissabte de 10.30 a 13.30
17 de Novembre de 2018
Preu: 10,53 € (IVA inclòs)

Parlarem de la tècnica fotogràfica, requisits imprescindibles, condicions de llum, time- lapse en situacions de llum variable, amb moviments de càmera, etc. Farem diversos timelapses en diferents condicions de llum i posteriorment els editarem amb programes com Photoshop, Camera Raw, Capturi One o Lightroom. Tanmateix, tractarem quines són les condicions òptimes per a la reproducció de vídeo, treballant també els condicionants i requisits del format audiovisual per finalment fer l’edició amb programes com Premiere o After effects. Programa: – Comprensió de la tècnica i les seves necessitats – Pràctica fotogràfica – Edició i conversió de les imatges – Formats audiovisuals – Muntatge audiovisual Requisits: – Càmera fotogràfica amb mode intervalòmetre (dispar a intervals) o càmera reflex amb intervalòmetre extern (també serveixen càmeres Cànon amb Magic Lantern). – Trípode. – Coneixements bàsics sobre fotografia i edició d’imatge (Photoshop i Premiere).

Fotografia nocturna

Dissabte de 18 a 22
15 de Desembre de 2018
Preu: 14,04 € (IVA inclòs)

Un taller per aprendre a fer fotografies de nit a la ciutat, de curta i llarga exposició, familiaritzant-nos amb les diferents situacions i recursos. Programa: Sessió pràctica de fotografia nocturna, amb exemples pràctics i resolent dubtes. Requisits: Càmera amb mode manual – Trípode – Opcional: Disparador extern, punt de llum artificial (flaix, llanterna, punter làser)

Fotografiar amb Smartphone

Dissabte de 10 a 14
27 d’Octubre de 2018
Preu: 14,04 € (IVA inclòs)

Aprendrem a obtenir les millors fotografies possibles amb el nostre telèfon mòbil. Tan se val quin smartphone tinguis, descobrirem com obtenir imatges atractives a partir de la tècnica i la creativitat. Programa: – El meu mòbil és una bona càmera de fotos? – Conceptes generals sobre fotografia – Els secrets de la fotografia amb smartphone – Breu recorregut fotogràfic per l’entorn del Centre Cívic: alliberem el fotògraf que tenim a dins – Posada en comú dels resultats Requisits: – No es requereixen coneixements previs de fotografia. – Serà necessari portar smartphone i/o tauleta.

Fotowalk, ruta als antiaeris

Dissabte de 10:00 a 14:00
10 de Novembre de 2018
Preu: 14,04 € (IVA inclòs)

A només 20 minuts del centre cívic tenim les millors vistes de la ciutat. Descobrirem la ruta amb la càmera a la mà, retratant el camí i acabant la jornada amb increïbles panoràmiques. Construirem així el camí amb fotografies sempre acompanyats dels consells de la professora. Requisits: Càmera fotogràfica. Recomanacions: Calçat còmode, protector solar i gorra.

Iniciació a la fotografia

Divendres de 10.30 a 12
Del 5 d’Octubre de 2018 al 14 de Desembre de 2018
Preu: 52,64 € (IVA inclòs)

Tens una càmera però no tens gaire idea de com fer-la anar? No saps ben bé com passar les fotos a l’ordinador? T’agradaria millorar les teves fotos mitjançant petits retocs a l’ordinador? Aquest taller està destinat a tothom qui vulgui aprendre a fer servir la seva càmera digital, familiaritzar-se amb les seves opcions i aclarir tots els dubtes sobre el món de la fotografia digital, des dels conceptes bàsics (megapixels, resolució, Mb…) fins a tot el que cal saber per a guardar, organitzar i portar a imprimir les fotografies. Programa: – Conceptes i coneixements bàsics de la fotografia digital: megapíxels, resolució, MB, formats, targes de memòria, zoom òptic/digital… – El funcionament de la càmera i familiarització amb les seves opcions. – Com treure-li partit a la càmera: aprendre a escollir la millor opció en cada cas. – Com passar les fotografies a l’ordinador. – Organització i enmagatzament de les imatges. – Sistemes de sortida: gravar cd, portar-les a imprimir, els photobooks… – Dubtes i aclariments. Requisits: Imprescindible portar la teva càmera.

Interpretació simbòlica de la fotografia

Dissabte de 10.30 a 13.30
1 de Desembre de 2018
Preu: 10,53 € (IVA inclòs)

Si entenem la fotografia com un llenguatge, acceptem la multiplicitat d’interpretacions. En aquest taller farem un pas més enllà al teu treball fotogràfic, realitzarem una anàlisi comparativa i simbòlic de les fotografies que portin els assistents del taller. Entre totes intentarem aconseguir un sentit de la imatge, descobrir la finalitat tècnica i interpretativa, així com desenvolupant el discurs després de la imatge i la intenció. Amb tot, observarem la riquesa d’interpretacions possibles, donant la capacitat al desenvolupament de la imaginació i prenent consciència del poder de la fotografia com a llenguatge. Requisits: No és necessari cap coneixement previ. Simplement, tenir interès vers el món visual, concretament en la fotografia.

Retoc fotogràfic amb Smartphone

Dissabte de 10.30 a 13.30
3 de Novembre de 2018
Preu: 10,53 € (IVA inclòs)

Aprendrem a editar, retocar i modificar les nostres fotografies amb diferents aplicacions gratuïtes de smartphone. Només amb el nostre telèfon mòbil podràs aconseguir imatges espectaculars. Programa: – Conceptes generals sobre edició fotogràfica. – Breu recorregut fotogràfic per l’entorn del Centre Cívic. – Edició de fotografies amb diferents App’s. – Posada en comú dels resultats. Requisits: No es requereixen coneixements previs de fotografia o edició. Serà necessari dur smartphone i/o tauleta amb capacitat per emmagatzemar diferents aplicacions d’edició d’imatges.